Onderhoud van de airco

Waarom is het onderhoud van Uw airco essentieel (ook wanneer hij weinig gebruikt wordt of langere tijd niet in gebruik is geweest).

Net zoals bij een auto of een CV ketel, is onderhoud  aan uw Airco noodzakelijk. Wanneer u dit niet laat doen, kan er ook geen garantie meer gegeven worden op langere termijn. Een klein probleem kan dan namelijk groter worden en het systeem dusdanig beschadigen, dat uw airco defect raakt en niet meer functioneert.

 

Voordelen van het onderhoud:

Een energiezuinige airco

Het regelmatig reinigen van Uw airco is erg belangrijk voor het apparaat.  Een schone en goed onderhouden airconditioning is energiezuiniger en zal minder snel kapot gaan. Daarnaast wordt bij het standaard onderhoud alles gereinigd/gedesinfecteerd en nagelopen. Controle op kleine probleempjes/ lekkage/ druk/ etc. zorgt ervoor dat Uw airco in goede conditie blijft en er zich geen grotere problemen voordoen. 

Wanneer een airco niet goed onderhouden is, merk je het ook in je portemonnee. De airco heeft een veel lager rendement. Dit wil zeggen dat hij langer en meer energie verbruikt om de gewenste temperatuur te bereiken. En dit merkt u dus duidelijk aan uw energierekening.

Gaat bacteriën, schimmels en allergieën tegen

Een goed onderhoud vanuw airco voorkomt ziekten en allergieën.

Het reinigen en desinfecteren van de luchtfilters is van belang. Wordt dit niet gedaan, dan blijft er veel stof op het filter liggen. Dit vermindert de werking van de airco én bevordert de verspreiding van stofdeeltjes, waar mensen met allergieën snel last van kunnen krijgen. Daarnaast kan er schimmelvorming ontstaan.

Reinigen na lang stilstaan

Uiteraard kunt u uw airco  in de wintermaanden gebruiken om mee te verwarmen, hetgeen heel veel bespaart op uw energierekening. Maar wanneer u dit niet doet en een airco langere tijd niet gebruikt wordt, kunnen stofdeeltjes en bacteriën zich in de airconditioning vormen en opstapelen. Schimmel heeft de neiging om te groeien wanneer een airco langere tijd stilstaat. Daarom is het goed om de airco, zeker als deze langere tijd heeft uitgestaan, te reinigen.

Goede werking van de airco

In het airco systeem zit koudemiddel (R32) dat ook bij een optimale werking van de airco afneemt. Ondanks dat het een gesloten systeem is, verliest een aircosysteem koudemiddel. Dit komt onder andere door het verdampen van de vloeistof.  Bij het groot airco onderhoud vult de onderhoudsmonteur het koudemiddel weer bij. Wanneer je deze klus te lang uitstelt, neemt de werking van de airco af. Als je echt lang wacht, koelt de airco zelfs helemaal niet meer. Daarom wordt deze bij het onderhoud 1 x per 2 jaar opnieuw afgevuld/ of eerder indien nodig.

KOSTEN ONDERHOUD

Jaarlijks  (klein) onderhoud van airconditioning (1 x per jaar) €85,-         

 • Prijs bij 2 Airco’s (tijdelijke aanbieding)  €90,-


Mits Geplaatst door Nelissen Airco

 • Reinigen van de verdamper
 • Nakijken en schoonmaken van filters
 • Druk controleren van het systeem
 • Controleren leidingen


Extra
bijkomende kosten (1 x per 2 jaar) €55,- (per airco)   

 • Bijvullen en vacumeren van het systeem

KOSTEN ONDERHOUD

Jaarlijks onderhoud van airconditioning (1 x per jaar) €85,-

 • Prijs bij 2 Airco’s (tijdelijke aanbieding)  €90,-


Mits Geplaatst door Nelissen Airco

 • Reinigen van de verdamper
 • Nakijken en schoonmaken van filters
 • Druk controleren van het systeem
 • Controleren leidingen


Extra
bijkomende kosten (1 x per 2 jaar) €55,- (per airco)

 • Bijvullen en vacumeren van het systeem